Anna-Karin fiskar

Fiska med Rikard

Jag pratar inte så mycket med mina grannar. Bara säger  ” hej”  i trappan när vi går förbi varandra. Men en dag i vintras, när jag varit ute med soporna, mötte jag Rikard. Han bor bredvid mig och är väldigt snygg. Det är det nog många som tycker, för det är alltid nya tjejer som lämnar hans lägenhet om mornarna.

Denna morgon kom han ner för trapporna med fiskespö, håv och andra fiskegrejer.  ”Ska du med ut och fiska idag?”, frågade han och log. Jag vet inte om han skämtade eller inte, men jag tackade ja! Varför inte? Han såg lite förvånad ut, men väntade i trappan medan jag packade med mig lite saker och tog på mig ordentligt med kläder.

Vattnet var såklart fruset, men Rickard hade en isborr med sig. Så satt vi där och fiskade tillsammans, jag och min granne. Han hade med sig smörgåsar och varm choklad.  Jag hade med mig ett paket GB gräddglass. Det var en fin stund.

Men sen blev det lite fel. Jag skulle resa mig upp och bara sträcka på benen lite. Tyvärr råkade jag trampa rakt ner i hålet som vi borrat upp. Hela ena benet i hålet och det andra på isen. Gjorde jätteont, så jag grät lite. Råkade sen lägga min tårvåta kind mot isen. Ja, ni fattar ju vad som hände. Hela kinden fastnade.

Jag var iskall om benet och min ena kind satt fast i isen. Rikard drog och lyckades till sist få upp mitt ben. Men kinden satt som klistrad mot isen. Den varma chokladen var slut och Rikard försökte andas varmluft mot isen så att jag skulle komma loss. Hjälpte inte ett dugg. Det var hundra meter in till land och inte en själ syntes i närheten.

Kom ihåg en sak jag sett på tv en gång. ”Du måste kissa loss mig” sa jag till Rikard. ”Pinka på isen under min kind, så kommer jag loss” Det blev knäpptyst. Han bara stirrade på mig. Jag tror han övervägde att bara gå därifrån. Han var tyst i säkert två min. Sedan började han knäppa upp byxorna. ”Blunda” sa han.

Efter det var stämningen väldigt tryckt mellan oss. Vi gick hem under tystnad.

Följ Anna-Karin på Facebook! Det gör de bästa!