Anna-Karin om det kommande barnet

Grattis Victoria och Daniel!

Vad kan tänkas komma ur denna fusion? Jag gissar pojke och nu ska vi se hur hans framtid kan komma att se ut:

Oddsen för pojknamn. Var är Daniel, ja fast det är klart det kanske blir konstig. Alexander är mitt andranamn, det kanske kan passa?

Carl-Malte   – ett namn fyllt av tradition och ändå nytt på något underligt vis. Carl-Malte är registrerad och har stått på väntelistor för olika sorters organdonationer sedan födseln. Man vet aldrig. Bäst att vara på säkra sidan, när man ståtar som tronarvinge och har det i blodet, så att säga…

Vi tänker oss nu att Carl-Malte har lyckats uppnå en ålder av 20 år. Vem är han? Vad gör han?

Jo, han sitter vid kortänden av ett dukat långbord i Blå Hallen. Har bjudit in sina närmsta 200 vänner. Han sitter där, med en näve ryssfemmor i ena handen och ett glas champagne i handen. Han gäspar stort, på ett blaséartat vis. En vanlig fredagskväll. Trevlig helg, sup och svälj!

I veckorna studerar Carl-Malte på universitetet. Biologi, fysisk fostran, jordbruk och franska. Hemma studerar han mest sin egen spegelbild. Carl-Malte har även jägarexamen. En fin familjetradition. Må så vara att Carl-Malte mestadels jagar på Stureplan. Också det en familjetradition. Eller NEJ. Så var det ju inte.

Carl-Malte förfogar över en egen flygel på slottet. Där lever han ungkarlsliv, pluggar och underhåller damer. På den lilla fritid han har gör han sina Kungliga plikter. Vi har kunnat följa honom på statsbesök i en spritbutik i Riga, alla Europas Kungahus, samt hos alla Brasiliens plastikkirurger. Han letar efter den lille jäveln som fick hans mormor att se ut som Jokern.

Just nu funderar Carl-Malte på att skaffa sig en givande hobby. Han blev lurad in i frimärkssamlandet under falska förespeglingar om att få slicka mycket.  Men så blev det inte. Nu funderar han på den gamla familjetraditionen, scouterna. Hur stor kniv får man ha i bältet, egentligen?