Jag vet knappt om jag har hjärta att berätta för kära frun att det inte är äldste sonen som skrivit lappen, jo han skrev puss. Resten skrev jag, föga anade jag att den skulle hamna på kylskåpet som ”den fina lappen”. Så här och nu meddelas att det var till största delen din fina make som skrev lappen. Hoppas den kan sitta kvar ändå.

Samernas sak är vår.

De ringde för övrigt från mina vänner på försäkringskassan häromdagen och undrade i vanlig ordning om jag hade bla bla bla och blubb blubb blubb. Jag svarade som alltid att jag inte har någon aning om detta utan att kära frun är kapten på den skutan och att det därför att bäst att de framgent ringer uteslutande henne.  Det gör de inte. Två dagar senare ringde samma kära vän och undrade om det var min namnteckning för den såg minsann inte alls ut som den brukade, hon hade jämfört. Till saken hör att jag var så irriterad när jag skrev under blubbliblabblappen att jag skrev med vänster hand och pennan fattad som en skidstav (kom på valfri bättre liknelse själv).

Jag ursäktade min namnteckning med att jag fick så otroligt svårkontrollerade ryckningar av att skriva till försäkringskassan och lade till att det inte var någon fara för mig att prata om.

Gången innan de ville något förklarade damen som jag vänligt och vanligt avspisade dels med min frus nummer men även med det faktum att jag stod och lastade ur en lastbil att det var ingen fara, de hade ändå startat en löneutredning gällande mig då jag inte fyllt i arbetsgivare på blubbelblabblappen. Lätt att göra när man får lön från 12 olika ställen.

Himla fin är den hursomhelst, lappen alltså.