Mama said knock you out!

Min mor har nu vid ett par tillfällen dels tipsat mig om något för Milvin och dels sagt att den här historien är väl ingenting du behöver kabla ut på din hemsida. Det är bra kritik tycker jag!

I dag var hon lika irriterad på Sydsvenskans serie Nemi som jag brukar vara på BVC eller mammatidningar. Jag erbjöd henne utrymme och erbjöd även henne att låna Milvin, men det var inte så intressant. Det är tredje dagen i rad som Sydsvenskan irriterat henne. Jag ser fram emot det, själv irriteras jag högst en gång i veckan av den. Men då är jag inte prenumerant visserligen. Kanske borde min lilla blogg ligga hos Sydsvenskan i stället, då skulle nog en och annan till irriteras, och berörda läsare är väl bra?

Nu lutar jag att erbjuda henne en prenumeration av tidningen Land istället, den glada veckotidningen. Den prenumererar vi på, på sant!

”Land – den stora, glada familjetidningen.

Land är veckotidningen som gör dig glad! Vi fokuserar på det positiva, vi skriver om hus och trädgård, hälsa och medicin, djur och natur, jakt och fiske, mat, resor, kultur, teknik, motor – och förstås om kända och okända människor och deras spännande livsöden.

Land är Sveriges enda stora tidning för både kvinnor och män – för barnfamiljer, aktiva pensionärer, naturälskare, trädgårdsfantaster och bilentusiaster. För jägare, husägare och passionerade odlare. För entusiastiska matlagare, hälsomedvetna motionärer och engagerade djurägare.

Land är kort sagt Sveriges enda riktigt breda och stora familjetidning – praktisk och inspirerande på samma gång!”

Att jämföras med Sydsvenskans presentation

”Sydsvenskan är den ledande nyhetsförmedlaren i södra Sverige. Sydsvenskan är en oberoende liberal tidning som i sin opinionsbildning står fri från bindningar till politiska partier och andra organiserade samhällsintressen. Sydsvenskans nyhetsförmedling är i alla aspekter självständig och opartisk.”

Eller Skånskan som är min startsida numer efter flytt (utdrag)
”Skånska Dagbladet är den kompletta tidningen för familjehushållet. Förutom de lokala nyheterna från Din kommun bjuder vi på inrikes…samt förströelseläsning – varje dag.

Skånska Dagbladet är den helskånska tidningen. Vi ägs av en ekonomisk förening med närmare 5 000 andelsägare i spridningsområdet. Vi är i dag det enda lokalt helägda tidningsföretaget i Sydsverige. Vi står våra läsare nära och våra reportrar täcker dagligen följande kommuner…

Skånska Dagbladet står på den lilla människans sida gentemot överhet och maktelit. Tidningens symbol är den skånska pantern – ett heraldiskt vapen från vikingatiden – som både representerar vår trygga skånska hemvist och vår beredskap att visa klorna när det behövs.”

I jämförelse framstår SDS som tuffa stockholmstidningen. Tänk på det sta´bor!
För övrigt har inte Sydsvenskan svarat på mitt mail från förra året, trots upprepade påstötningar. Mailet var kort och kommer här.

Ämne: Vinterkräksjuka versus svininfluensa

Hej,

undrar nyfiket vad tanken bakom er internetundersökning om vilken åkomma man är mest rädd att bli sjuk i.

Mvh

Daniel Küng

Vill nån nämnd bemöta erbjuder jag stolt att lägga upp okortat!