Medborgare Max Donalds, samma Max som uppmärksammade mig på skatteverkets ohyfs, har noterat att McDonalds töjer på begreppen. Kapten Konsument, varsågod.

Hej Ronald (och Frida)!

Jag skriver för en hemsida, det är bara jag som är anställd men det kanske räcker för att få skriva till presschefen och chefen. Skulle det inte göra det kan ni väl skicka den till rätt chef.

Jag är nyfiken på hur du Ronald tänker, för det är väl du som äger Mc Donalds och bestämmer där. Ni kallar era hamburgarkombinationer med läsk och friterad potatis för meny eller värdemeny eller hur?

Men, håll i dig för nu kommer min poäng, snart, när jag kollar upp ordet meny på min dator i Nationalencyklopediens hemsida så står det så här:

Hej Daniel,

Det är inte aktuellt att byta ut användningen av ordet meny eller värdemeny inom McDonald’s, eftersom det används av McDonald’s i många länder och är starkt förknippat till varumärket. Däremot har vi i Sverige åter igen börjat prata om våra värdemenyer som Big Mac & Co, QP Cheese & Co osv, eftersom det ligger väldigt bra i munnen. Hoppas att det glädjer dig.

Med vänlig hälsning

Frida Berg

Presschef

Jaha, det är väl att betrakta som en delseger!?