Musik och politik

Kan i helt annat ärende glatt rekommendera söta malmöbandet CDCP, jag jobbar i bland med deras unge, arge(?) och roliga, törs jag skriva söte, sångare. Gissar att de inte vill bli kallade söta men vill gärna spä på att jag är äldre och större och att han är yngre och mindre. Först länk till låt som jag fastnade för sen länk till det som ungdomarna kallar ”myspace”.

http://www.myspace.com/music/10873813/songs/58479264

http://www.myspace.com/cdcpmalmo

 

Även jag har som bekant ägnat mig åt politisk musik som ni säkert minns. Jag sände radio i flera år för den blåare flanken av Folkpartiets ungdomsförbund, så även jag har stått på barrikaderna. Dock aldrig i tuppkam och nerblodad men väl i lite fransiga ljusa jeans med en lila (mörkt lila bör jag kanske tillägga) kavaj.

Shit, då levde vi hårt, brände ljusen i båda ändar. Nån gång var det konferens i Höör med kortspel om upp till 100 kronor. En annan gång redaktionsmöte för ”Candela Juvena”, vår tidning, där jag en gång recenserade Orups debutskiva. Ganska hardcore eller hur!

Glömmer aldrig när Jochum skulle kasta ut en kinapuff från vår partilokal på Henrik Smithsgatan men precis då kom en äldre dam så han fick smälla den inne. Oj vad vi fick ont i öronen.

En gång spelade vi så stark musik i radiostudion på 6 våningen på bergsgatan att grannen stängde av strömmen. Då hämnades/bad vi om ursäkt på samma gång genom att spela ”Burning down the house”.

En annan kväll spelade vi Sim city till typ halv ett på natten. För att inte tala om Pirateskvällen.

Vi hade även ett löst sammansatt moppegäng kallat TL- Texacoligan. Vi var mest rädda, och sprang en hel del.

Kort sammanfattat kan man väl säg att jag under hela min uppväxt varit en rätt kär påg. Svårt att tro i dag med sådana mustascher. Är det för sent att gå med i ”Reclaim the streets”?

De måste väl ha en moderat falang?

Ja det glömde jag nämna. Folkpartiet räckte inte, jag kände mig hårdare än så. Så jag sökte mig längre högerut. Moderaterna fick min första röst eller var det andra?Huff, skönt att få lätta sitt hjärta så här. Annars brukar jag bara trycka ner mina ungdomssynder med Hof 2.8 vilket för övrigt funkar utmärkt. Prova det!