Min hemlige vän P-A har pennfajtats (tack Svenska Mad för det ordet) med SAS igen. Om jag förstår det hela rätt kan man beställa en Volvo och sen när den är betald och beställningen är sluförd får man en SAAB, vilket man kunde ha läst sig till om man klickat på detaljer. (Här tyckte P-A att jag skulle skrivit lappad Lada, men jag tänkte att ingen gillade SAAB. Han tyckte också att jag skulle skriva saab och sas.)

Ah nej SAS, bättre kan ni! Att han heter Daniel är bara en lycklig slump! Själv skall jag skriva Kapten Konsument som namn nästa gång, det borde få dem att darra!

Du chattar med Daniel
– Hur kan jag hjälpa till?
Du skrev: hej, jag har bokat en biljett åt en spansk journalist som ska flyga madrid -cph imorgon, hon kan nu dock inte checka in hos er
Daniel: vad har du för bokningsreferens?
Du skrev: jag har haft dessa problem själv eftersom ni kör code share med värdelösa spanair
Du skrev: Due to the type of reservation, this service is not available. Please check-in at the check-in counters in the airport. We apologise for the inconvenience.
Du skrev: får man om man går till dera ssite och föröker
Du skrev: ¨det känns väldigt olustigt iom att biljetten är köpt hos er och vi vill visa sverige från en bra sida, vänta…
Daniel: flygs den utav spanair så är det inte möjligt att checka in online
Du skrev: det är sjukt dåligt
Du skrev: Booking Reference ZO9UR9
Du skrev: du menar på fullt allvar atthon inte kan checka in online för spanair inte klarat av dte trots det är en sk flight som vi köpt?
Daniel: det är generellt inte möjligt att checka in online när det är en code-shareflight som i detta fall, samma sak kan ske om man åker till Zürich och det är Swiss som flyger.
Du skrev: alltså ska man akta sig för sas? ni borde varna för detta och meddela tydligt att just den flight man köper inte kommer vara möjlig checka in online
Du skrev: kan du författa något fint på engelska (altenativt spanska) som jag kan maila henne?
Daniel: det står klart och tydligt när man bokar vilket bolag som flyger
Daniel: en annan sak är att vissa flygplatser inte har stöd för online-incheckning
Du skrev: kan duf örklara var? SK9937/01JUN Madrid – Copenhagen 11.25 14.35 10.40 2 1PC
Du skrev: jag kanske är blind…
Daniel: när du bokar så står det vilket bolag som flyger sträckan
Du skrev: jag är van boka och flyga men detta såg jag inte, det är ju i ert intresse att man inte ser det.
Daniel: för att läsa angående vilka incheckningsmöjligheter kan man besöka denna länk: http://www.flysas.com/en/uk/Travel_info/Travel_preparations/Check-In/Internet-check-in/
Daniel: If your first flight is with other carriers than SAS, Blue1 and Wideroe, Internet check-in is not possible, even if your flight has an SK / KF / WF-flight number.
Du skrev: tack känns som vi går i cirklar. jag funderar på hur jag ska förklara för en viktig spansk journalist att hon får slga spanair när det är en sas flight och vi köpt den av er, du kanske har ngt förslag?
Daniel: Sas och Spanair har samarbete på flighter vilket betyder att Spanair kan sälja in platser på våra flighter och tvärtom, en så kallad code-share.
Du skrev: gör just nu en testbokning på samma sträcka, enda infon som avslövjar det hela är ”JK”. ska man som kund då lista ut att dte är spanair som flyger? SK9947 (JK) Madrid (Terminal 2) – Köpenhamn (Terminal 3)
Daniel: klickar man på detaljer så står det sen samt när man slutfört bokningen och får bekräftelsen, men jag ska framföra att dom ska göra det ännu tydligare
Du skrev: sorry, nu försöker du bara desinformaera mig. jag tror jag får önska en god kväll. denna konversation kanske finns att läsa på en blogg nära dig snart…
Du skrev: tack tack

Jisses vad snabbt Eva skriver!