Tv-fri dag

Så bestämdes enhälligt av mig i morse. Det har tidigare införts vid två tillfällen. Senast undrade min son om han på något sätt kunde häva den tv-fria dagen. Han åt en liten tesked fransk senap, som överenskommet, helt utan en min.

I dag var jag ståndaktigare och gick inte att rubba. Olika saker följde.
Kära frun kom på ett nytt, och enligt henne genialt, sätt att lösa pussel på. Se bifogad bild. Det är gummiband som delar in bilden i fyrkanter. Jag har aldrig förr tänkt på min fru som varandes en ”nörd”. Nu har jag.

Innan pusslet kom fram var stora delar av familjen som höns runt en tom foderautomat. Barnen, de som är stora nog att stå, hängde runt teven som kring en stängd skolas rökruta. Fast vilsna. Se illustrerande bild nedan.

Allt detta på grund av min skickligt maskerade tv-avstängning (sladden utdragen till hälften)! Prova, det är en bra grej. Äldste sonen föreslog även en datorfri dag för fadern. Då sa jag åt honom att veta hut!

 

 

 

Se fortsättningen här.