Vin au naturel?

Min gode vän P-A i ett försök till diskussion. Går så där än så länge.

hej,

läste artikeln http://www.dn.se/mat-dryck/dryck/allt-ar-inte-gott-for-att-det-ar-gront

kan du utveckla: ”En extra krydda är att kocken, liksom många andra kultförklarade kökskonstnärer i dag, själv använder varje tänkbart knep för att framställa mat som smakar allt annat än natu

rlig.”

du får gärna svara på twitter!

pa_jorgensen: kan @dagens_nyheter och kronstam förklara vad denna mening betyder: ”En extra krydda är att kocken, liksom mån… (cont) http://t.co/rXueXTFx

Mvh

P-A

Hej

Jag använder inte Twitter. Det jag avser är att många kockar i dag använder både tillsatser och tillagningssätt som avviker från det naturliga. Läs Karin Bojs artikel om ”Matlagning på molekylnivå” i DN den 16 okt. Intill finns också en artikel av Elin Peters som berör samma områden.

Många vänliga hälsningar, Bengt-Göran Kronstam

Vinkritiker DN Söndag (www.dn.se under mat & dryck)

Fackredaktör Allt om Vin: Sveriges största vintidning (www.alltomvin.se)

hej.

nu blir jag än mer nyfiken; vad är ett naturligt tillagningssätt enligt dig, inte enligt någon annan?

p-a

Jag beklagar, men det är en fråga som jag just nu inte har tid eller möjlghet att utveckla. Det låter som om du har en avvikande uppfattning och det får du förstås gärna ha, men jag ber dig följa den debatt som råder kring dessa frågor inte minst i Spanien.

Många vänliga hälsningar, Bengt-Göran Kronstam

hej.

jag är väldigt förvånad.
du som skribent på dagens nyheter, en av sveriges största tidningar, vilken verkar värna om läsarkontakt på alla de sätt  svarar ”…har inte tid eller möjlighet…” på en seriös fråga, utan avfärdar mig på ett närmast hånfullt sätt.
detta gör mig faktiskt inte bara besviken utan rent ut sagt förbannad; så gör man bara inte.
du skrev saker helt tagna ur luften, utan substans och mening, helt enkelt rappakalja, som du inte vill (eller kan?) försvara eller förklara.
men din nedlåtande ton är nog det värsta; behandlar du alla på detta vis? är detta i linje med dn:s policy?

Förlåt, men tycker du verkligen att det är jag som är oförskämd? I så fall ber jag om ursäkt.
Många vänliga hälsningar, Bengt-Göran Kronstam
hej,

ja, jag tycker det var ett väldigt märkligt, patroniserande svar, faktiskt just oförskämt.
du borde kunna räkna ut att jag är seriös, tom kanske med mer kunskap i ämnet än de flesta, troligen även du. jag är vän med många internationella kockar och i detta sammanhang är massimo bottura på osteria francescana i modena intressant; han utsattes för en mycket märklig häxjakt för c:a 1.5 år sedan.
och om du refererar till santi santamaria (rip) vs ferran är även detta en gammal debatt, och inget är så enkelt som det ser ut.
men det är egentligen inte detta eller ens min inställning i frågan som är intressant, det handlar om det du skrev som varken jag eller någon annan som läst förstår:
”…Trots ett ohemult pris var smaken mager och kartig, verkligen inte i nivå med den mat som serverades. En extra krydda är att kocken, liksom många andra kultförklarade kökskonstnärer i dag, själv använder varje tänkbart knep för att framställa mat som smakar allt annat än naturlig.”
dessutom skulle det kanske vara på sin plats berätta vilken kock, vilken restaurang det handlar om. säger man a kanske man ska säga b, det bli lite lätt löjligt annars; vem skyddas egentligen? och varför?
ditt svar var än mer förvirrat: ”Det jag avser är att många kockar i dag använder både tillsatser och tillagningssätt som avviker från det naturliga”
vad avses med ”naturliga” ?
jag är verkligen ingen nörd eller bokstavspolis men du skriver faktiskt i sveriges finaste och mest ansedda(?) tidning, då måste man kunna stå för det man skriver och förklara om en läsare frågar utan att avfärda denna.
till dn:s chefred vill jag gärna säga att en kommentar hade varit intressant. kanske tom på det moderna mediet twitter som många idag använder…
mvh
P-A
Vill du beställa naturliga viner så titta in på Vin & Natur de har koll! vi får väl se var det här slutar, håll tummarna för något spännande!