Gourmandmörat, den spännande fortsättningen!

Se här och här för den rafflande upptakten

Mitt svar;

”Hej,

naturligtvis är det trevligt att ni väljer att hedra SAOLs uttydning, även om det är ett franskt låneord. Vi lämnar det till förmån för att ni skriver att ni mörar genom marinering, även om jag bestämt anser att det ni gör är att rimma köttet så är det kanske viktigare i sammanhanget vad Nationalencyklopedin anser om ordet marinad. Vad jag kan utläsa av er hemsida så innehåller er saltlag inte mycket av det som Nationalencyklopedin anser vara ingredienser i en marinad.
http://www.ne.se/sok/Marinad?type=NE E325 är trots allt ett syntetiskt salt om än syrligt. Dessutom är det en tillsats och inte ett livsmedel.

Varför kan ni inte bara kalla det ”saltlagsmörat” eller som det brukar kallas ”rimmat” och sedan låta folk själva avgöra om det är ”gourmet” eller inte.

Ni måste tillstå att det ni håller på med är en tveksam lek med ord i syfte att charma köparen med delvis falska förespeglingar.

Mvh

Daniel Küng

Deras, efter en påminnelse;

”Hej Daniel!

Tack för alla dina åsikter.
Jag vidarebefordrar era synpunkter till marknadsavdelningen.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!

Med vänlig hälsning,

Elina”

Marknadsavdelningen, det är ju strålande för jag behöver ett nytt jobb. Äntligen händer det saker tack vare www.kungforpresident.se Törs jag skriva ”Tjoho!”