Halvtråkiga svar

Se posten innan för upptakten
Hej Daniel!

Tack för ditt mail!

Vi gourmetmörar våra produkter genom en unik marinad som tillsätts i köttet, som gör köttet mört och saftigt. Vi har valt att kalla det gourmetmörat eftersom vår marinad skiljer sig markant från andra tillverkares, då vår produkt underlättar matlagningen för konsumenten, är välputsad och lätt att lyckas med. Vi anser att vi inte kan använda oss av ordet ”gourmandmörat” då ordet i sig syftar på en person och inte en produkt. Vi hoppas att vi svarat på er fråga, hör av dig om ni undrar över något mer.

Önskar er ett Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning,

Elina

Mitt svar;
Hej och tack för svar!

http://www.fransktlexikon.se/?q=gourmet

http://www.fransktlexikon.se/?q=gourmand

Nu kan jag inte garantera just denna sidas korrekthet, men nog syftar även gourmet till både en person och en företeelse på samma sätt som gourmand. Vad är er uttolkning av de respektive orden. Vad jag förstår så består er unika marinad till största delen vatten och salt vilket för mig är snarare rimmat eller om ni så vill ”gourmetrimmat” eller som jag förespråkar bara rimmat eller kanske ännu ärligare ”vakumrimmat”.

På vad sätt skiljer sig er marinad från andras? Är det på enzymnivå eller något för mig som lekman begripligt.

Mvh

Daniel

Och deras;

Hej Daniel!

Vi anser att gourmand syftar till en person/sak som är stor i maten. Se urklipp från Svenska akademiens ordlista nedan. Eftersom ordet gourmet som i exemplet kopplas till orden klubb, restaurang och salt så har vi använt oss utav det.

Vår marinering är unik, den skiljer sig från andras motsvarande marinader genom att den har betydligt färre ingredienser, men ändå får ett bättre resultat. Vill även poängtera att vi skriver tydligt på förpackningen att den är ”gourmetmörad genom marinering”.

Önskar er en fortsatt trevlig dag!

Med vänlig hälsning,

Elina

 

Fortsättning följer här.