Hej (valfritt parti)

Så här tänker jag. Skolplikt ok, jag köper det lite motvilligt, jag lärde mig i många avseenden mer om livet på två veckors prao (pryo) på dåvarande Roséns ljudcenter, nuvarande Hifi Skåne. Men det är många år, strunt i det nu är jag förbi med god mariginal. Det jag vill är en variant på pension men när den som bäst behövs. Nu! Som 37-årig trebarnshemmaman.

Jag räknar inte med att bli 82 år, kanske 62 med lite tur. Jag har arbetat och betalat en jävla massa skatt. Den vill jag ta del av nu, istället för att plocka undan efter middagen. För att plocka undan efter middagen är det nya tanka bilen eller torka sig efter duschen (ja det andra också). Det är pisstråkigt!

Allt jag vill ha i stället för min pension, som jag i sämsta fall inte ens får ta del av, är 45 minuter diskhjälp varje veckodag och 2 timmar städning var(annan)je vecka.

Lova det och ni har min röst, så gott som.

Håll med om att det är helt klart genialt, och visst vet du att du är den blivande 100-åringen i kvarteret så, absolut, kör vidare med disken.

Nu skall jag gå och säga till kära frun att:

– Jag tar det i morgon!

Det här skrevs på kvällen vid 21.45