Det är fortfarande en fråga värd att ta ställning till.

Stefan, den här är till dig.

En av många frågor Stig Svärd ställer är ”4. Telefonkatalog på dataterminal – är det något för Sverige?”
Boken är från 1985 och svaret är öppet för läsaren att fylla i. Nej säger jag, eller som jag skrev till en gammal granne ”all förändring är av ondo”. Inklusive öresundsbron, men den gillar väl å andra sidan ingen.

Undrar just hur mycket bättre våra liv blivit sedan 1985. Inte så mycket, och kanske inte på något sätt på grund av eniro på nätet.

Ett utförligare svar från Stefan kanske, du är/var väl Timbros man?

 

5 Comments

 1. Timbroman är ett starkt ord. Underleverantör till deras enda lokalavdelning en period, men ok en så viktig Timbroskrift kan man ju inte låta gå obemärkt förbi.

  Eniro är ju en spin off till Kungliga Telegrafverket. Jag gillar varken monarkin (därför tycker jag att det är en utmärkt idé med Küng for president) eller statliga verk. Eniro måste därför vara en dålig idé – on eller off line.

  Mobiltelefon skaffade jag för att bli anlitad som roddare. Helt omöjligt att få jobb utan en. Skyll på Terje och Jens.

  Som Timbros man och kommunikationskonsult får jag väl ljuga och säga att allt nytt är bra, men egentligen menar jag att:
  – bloggar är skit!
  – twitter är fördummande och språkförstörande.
  – You Tube är fullt med knasiga typer som lägger ut en massa klipp på knasiga saker de har gjort.
  – Medierna var bättre förr när de var drogade:
  http://factsanddetails.com/media/2/20080227-bodhisattva manjushri simha.jpg

  I övrigt får jag erkänna att jag inte har läst Stig Svärds verk. Ska ta tag i det under sommarlovet när jag har tid att förkovra mig i de nya mediernas framtidspotential.

 2. Oj, nu blir jag förvirrad. Citerar dig från annat forum ”hittat en fantastisk Malmöblogg” (nej tyvärr inte min malmohus.wordpress.com)

  Förtydligar för nytillkomna läsare att ”roddare” avser lågutbildad personal kring konserter och inte atleter.

  Jag håller i mitt ex av ”Med sladdar och satelliter” tills du har lov. Det är många spännande saker som förutspås i den!

  1. Annat forum, annan sanning. Relativistens privilegium! Dessutom kan skit vara mycket – skitbra, skitdåligt, skitsnyggt. Din är nog mer skitsvår att definiera, sui generis som den är (nu när du har börjat googla är det väl ok att använda sådana ord?).

   Lånar gärna exet. Det verkar vara lite svårt att få tag på. Nog slutsålt överallt.

   1. Menar du alltså det som ”bloggar is the shit”? I sådanafall står det i rätt bjär kontrast till ”sui generis”.

    En av googles stora nackdelar är de gillar wikipedia. Wikipedia, där du och jag kan bidra med vår kunskap, men även mina goda vänner Milvin, Anna-Karin och Voytek.

    Ska kolla om jag kan få den signerad, det borde höja värdet rejält!