Gilette, the best a man can get?

Tackar herr Cooper för detta strålande uppslag som jag fick äran att förvalta!

Här är brevet till gilette.

”Hej Gilette.

Jag har använt era rakhyvlar sedan jag för första gången rakade mig i smyg och har alltid varit stolt över att vara en ”Gilettekille”. En del kompisar har använt Wilkinson, de har jag alltid försökt övertyga att byta till Gilette. En hel del har faktiskt lytt mitt råd, ofta har jag gett dem ert senaste flaggskepp i till exempel födelsedagspresent och på så sätt smugit in er i deras badrumsskåp.

Jag bor i allra södraste skåne, många av mina vänner ser mig som en manlig förebild. Jag är både stor och stark. Jag kan fiska och om så krävs döda en tupp. Dessutom är jag fenomenal med barn.
Men nu till mitt problem, jag har valt Gilette just för att jag har en rätt känslig hy ochera hyvlar är så snälla mot mina kinder.

Nu var jag på semester strax utanför Östersund i vintras, jag har lärt känna några karlakarlar där via internet.

Då visar det sig att ”känslig hy” mer eller mindre där är synonymt med att inte vara manlig. Ingen skulle någonsin tillstå att de har känslig hy. Jag sa till en, min vana trogen , att han kanske skulle prova Gilette eftersom han var lite fnasig i hyn. Det skulle jag inte gjort.

Hely plötslig föreslog någon att jag skulle ”kalhyggeshalas i bara tubsockor efter en skoter i timatal”. Ett tag var stämningen riktigt hotfull. Sen kom jag i håg ett par bra citat från filmen ”Jägarna” som fick ett par i lynchmobben att skratta och i ett obevakat ögonblick kunde jag smita i väg.

Så Gilette, ni kanske skall varna folk lite för att skryta med det här med känslig hy.

Nu tillbaka i södraste skåne använder jag fortfarande era hyvlar, men för att tuffa till mitt skinn rakar jag mig numer utan vatten eller lödder. Det börjar arta sig.

Mvh

Daniel ”

Jim Gilette, inte grundare.

Svaret lät inte vänta på sig.

”Hej Daniel,

Tack för ditt meddelande. Du verkar va’ en redig påg och ens maskulinitet kan absolut inte sammanknippas om man har en lite känslig hy. Fortsätt du och använda våra Gillette produkter i lugn förvissning om att du har den mjukaste och mest välrakade hakan i södra Skåne.

Om du har övriga frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att kontakta oss igen.

Med vänlig hälsning

Susanne
PROCTER & GAMBLE KONSUMENTSERVICE ”

6 Comments

 1. Jag får utslag av Susannes undermåliga kunskaper i svenska språkets bruk och byggnad. Utslag som jag tyvärr inte tror att gillettes produkter kan lindra.

  Fortsätt ATT använda, inte ”och” ok?
  Gillette produkter skriv som ETT ord!
  Vad i helvete betyder ”sammanknippa”? Förknippa eller sammankopplas om jag får be!

 2. A vad fan – jag tycker att Susanne ska ha lite cred för att hon svarar med glimten i ögat! Det har utexaminerats alldeles för många språkpoliser på senare tid..

  Ps. Jag läste svaret väldigt snabbt ovanför och fick det till ”Om du vill kan jag KISSA på en superhjältedräkt”. Skrattade först åt det (högt!) och sedan åt mig själv (tyst, inombords) som läst i galen tunna.. Ds.

  1. Jag kan kissa på en superhjältedräkt men då får jag problem med min censurpersonal. Tydligen går gränsen ungefär där någonstans.

   [img]http://arkiv.kungforpresident.se/wp-content/uploads/2011/02/Not-approved.jpg[/img]