Glufsamat?

Till: Livsmedelsverket
Ämne: Nytt bra namn!

Hej,

jag skulle vilja förslå att man bytte namn på glutamat som ingen verkar gilla längre, kinesiskt smaksalt verkar också kört. Detta namn har jag inspirerats av mina barn till att komma på då det kom till mig efetr en middag full med just glutamat. Grillkrydda och plastsåser och grillolja. Problemet är att barnen älskar det, de äter allt, rubbet!

När vi lagar vanlig mat är det alltid lite gnäll.

Mätta barn är i min bok lugna barn och det tycker jag är värt mer nu än lite dammallergi och nån släng av ab-hd senare i livet. Dessutom har alla företag bytt ut glutamaten mot andra saker som gör samma saker och som antagligen är mycket sämre.

Håll i er här kommer förslaget! Glufsamat!

Fulladdat med positivenergi, men ändå nära det gamla fula fy-skäms-ordet glutamat.

Om ni bestämmer er för det vore jag tacksam om ni hörde av er så kan vi diskutera royalties och liknande. Gillar ni inte det vore jag ändå tacksam om ni hörde av er så kan jag lägga en del storslagna planer som har med glufsamaten att göra.

Hoppfulla hälsningar

Daniel & M

 

Hej! Det var ju ett kul förslag, men livsmedel måste alltid ha en rättvisande beteckning, eller en fantasibeteckning kombinerat med en beskrivning som säger vad det egentligen är frågan om. Hur som helst så är det inte Livsmedelsverket som bestämmer vad enskilda produkter ska heta.

Med vänlig hälsning

Gunilla
Upplysningen

 

 

3 Comments