Gud som haver

Jag vet som vanligt att man inte får be Gud om småsaker, men detta är så utbrett att jag undrar om Gud kan tänka sig att göra ett undantag.

Kära gud, varför uppfann du svensk vegetarisk-hämtpizza? Och varför ordnade Gud det så att kvinnor aldrig äter upp hela sin, vilket innebär att det alltid blir en behändig bit över till lunch för mig.

Svensk vegetarisk-hämtpizza borde snarare serveras några våningar ner om Gud förstår vad jag menar.

 

Nästan pizza.

43 Comments

 1. Teresa always leaves half of her banana, curry, peanut, jalapeno, gargonzola pizza…thank GOD I am gluten allergic!

  1. You win! Maybe i should write God and thank him for my wifes taste in pizza.
   There´s always banana on the pizza in Italy, right?

 2. Lästa i SDS häromdagen att kebabpizza är den mest sålda pizzan i Sverige. Vill härmed meddela att jag aldrig och kommer aldrig beställa en Kebabpizza. Jag kan dock med lätthet spåra ursprunget då 99,9999999999% av Sveriges pizzabakare ar sin bakgrund i länder där Kebab har sitt starkast fäste [nu menade jag inte Malmö eller att vara rasistisk]

  Kebab kan vara fantastiskt [Falafel No 1 vid Drottningtorget] men det har FAN inte på en pizza att göra.

  Undrar alltid hur svårt det kan vara att göra en RIKTIG pizza, just nu verkar man bara kunna få dem på Vespa och SPOT i Malmö.

  1. Jag måste erkänna att jag en gång beställt en så ingrediensmättad pizza att jag vid hämttillfället sa att jag hade beställt två pizzor, en vegetarisk till mig och en ”-med en massa konstigt på till min fru”

   Nu har vi fått bra rutin på att göra egen pizza, den blir riktigt bra. Till och med barnen äter den glatt. Man kan nästan säg att desto färre saker och mindre av dem desto godare.

   Vedugnsbygge kanske! Spot byggde väl en för länge sedan som jag aldrig provat.

 3. Vad jag noterar är att (den lite äckliga..) pizzan ligger halvt insvept i gladpack, vilket torde innebära att någon (din fru?) inte ätit upp hela hämtpizzan utan SPARAT den i kylen för att ta fram den vid ett annat tillfälle och mikra den. Mikrad hämtpizza är RIKTIGT äckligt..

  1. Hur ofta gör fruar äckliga saker. Nä, just det. Det är så klart jag som skall luncha den. Och jo, äckligt är det!

 4. Nämen, hon gjorde inget äckligt – hon sparade ju den till dig! Det är ju rakt igenom snällt. Men jag undrar, åt du upp den? Det är en rätt liten bit.. Eller smakade du på den, slängde den och käkade nåt annat (gott!) i stället?

  1. Då reder vi ut begreppen. Hon sparade den. Bra. Hon åt inte upp den, dåligt. Biten du såg på bilden är den biten som blev kvar efter jag ätit lunch, men då fanns även en bit av pojkarnas pizza ”_ Jag vill inte ha ANANAS på pizzan pappa!”. Korrekt i och för sig (gissar att Peter kan lägga till något här) men beställ inte Hawaii då.

   Jag förbättrade den vegetariska pizzabiten med två skivor salami. Det räcker inte.
   Jag kanske skall utöka min ”sparka mig i pungen när jag äter hamburgare i bilen”-policy till sparka mig i pungen när vi köper hem pizza (vilket är sällan så då kan jag nästan se fram emot sparkarna) Se mer om policyn här.
   http://arkiv.kungforpresident.se/2011/03/pungspark/

 5. Det är roligt med reklam som visas baserat på ord. I bland blir det rätt i bland blir det fel.
  [img]http://arkiv.kungforpresident.se/wp-content/uploads/2011/03/Pizzareklam.tiff[/img]

 6. För det första skall en pizza ha ett Italienskt klingande namn. Tror inte Hawaii kan kvalificerat som dylikt namn – såvitt jag känner till [och jag har spenderat mycket tid i Italien] så odlas inte helller ananas där. Vilket utesluter att den skulle ligga på pizza!

  Enough said.

 7. Äckligast och konstigaste pizzan i min värld var i Estland.
  Då fick jag gurkskivor på min. Vattenpizza. Mjää. Tack.

  1. Ja, men det var i Estland, våra drömmars land. Det väger upp. Dessutom har de en jättebra pizzakedja som heter Peetri Pizza.

   Men vanlig gurka, ja jag antar att Peter har en ståndpunkt även här?

 8. Jag äter alltid upp hela min vegetariska pizza. Betyder det att jag inte är kvinna?

  1. Jag fruktade att detta skule komma. Jag kan ärligt talat inte svara dig på ett bra sätt. Jag antar att du får känna efter, och kanske trots allt välja sida. Jag förstår att det är en personlig fråga i synnerhet med tanke på att du är vän till min fru, men det är också en rent teknisk fråga som besvaras av hur det ser ut ”där nere”.

   Jag skickade 8på sant) ett brev till veckorevyns sexspalt härförleden, de har ännu inte svarat. Kanske skall du prova att tillkskriva dem?

   Hönan, ägget ja du förstår själv.

    1. Jag är hemma! Fråga vad jag har på mig så är vi fan ta mig igång…

     1. Nu får man gå omvägar för att det inte skall bli för uppenbart. Men just det, du. Vad har du på dig?

 9. Den moderna pizzan är amerikansk även om det första språkliga belägget för pizza kommer från italien men då syftade det på en varm macka, eller en bruschetta. Bruschetta är från italien. Annanas kan man inte ha på en bruschetta.

  Det första receptet på hamburgare har man däremot hittat i italien. De kallade dock inte den för hamburgare. De kallade den för kompis!

  1. Var är alla brusketterior, du stavar, jag stavar. Men allvarligt vär är de, finns de överhuvudtaget utom i New York där tydligen allting finns!

   Annanas? Jag har en gång sagt anannananas i stället för pineapple på engelska. Det var kul.

   1. Ditt inlägg är obegripligt…..håller du med eller inte?

    Man kan säga ananas på engelska också. Faktiskt! Och jag stavar som jag vill, iallafall efter ett par glas vin. Schå det schåå!

 10. Gurka på pizza – Nej tack!

  Men skall berätta en liten söt historia om konservatism inom pizza ätande.

  För flera månvarv sedan var min dåvarande flickvän och jag kompis med ett annat par. Han kom från en aristokratisk familj från Padova [ligger utanför Venedig]. Överhuvudet i hans familj, farfar, hade ätit pizza en gång i sitt liv. Hans teori var att man bara skulle äta mat från trakten där man befann sig i. Han hade sålunda bara varit i Napoli en gång i sitt liv.

  RESPEKT!

    1. Vi har en enorm förvaring av spannmål som närmsta granne. Därtill tre hönor och en tupp. Med lite tur kan vi bli självförsörjande på pasta. Nu saknas bara en ko, en gris, en get, ett får och en stor båt av trä!

   1. Klart det finns Pizza i Venedig.. men om man går på det lokala planet så kommer alltså INTE pizza från Italien utan från Napoli.

    Venedig kan dock stoltsera med Risotto, då ris odlas i Po-dalen. Detta är också en anledning varför man inte har olivolja i risotta [det växer inga olivträd där] utan man använder smör – varför jo stor kobesättning…

    Nu lät jag mästrande… 🙂

 11. Själv kastar jag i mig hela pizzan genast av två anledningar:

  1. Jag är rädd för att bli mätt innan jag hunnit äta hela
  2. Jag är rädd att skiten ska kallna

    1. No shit, Sherlock! Men jag tänker inte på det mer än ett par gånger om dagen. Du har spridit dina ledtrådar på rätt olika håll. Nå ja förr eller sneare faller det på plats!

 12. Kan meddela att min fru i går, när jag beställde pizza telefonledes, gestikulerade och mimade ”barnpizza” gällande hennes vegetariska pizza. Det är alltså här förändringen börjar. Kom i håg det!

 13. För din skull förmodligen. För då slipper du äta den äckliga veggo- left overn dan efter. En välgärning och heder åt frun!

 14. Hur konstigt det än låter måste jag säga att den halva kebabpizzan som mina barn lämnade till min lunch var faktiskt sämre dagen efter än den vegetariska varianten.

  Aldrig nöjd.

 15. Ja, men vad fan, är det så konstigt? Kebab är ju sammanpressat hushållsavfall.. Skitäckligt..

  1. Så då är inte denna något för dig?[img]http://arkiv.kungforpresident.se/wp-content/uploads/2011/04/Skärmavbild-2011-04-15-kl.-11.09.42.png[/img]