Nu är måttet rågat!

Jag hade släppt det, tills jag läste Sydsvenskan i morse. Kinapuffar skall få nytt utseende. Först och främst är sådant Kapten Konsuments bord, dessutom skulle han inte ta i det med tång. Han är nämligen mån om att inte uppmuntra till främlingsfientlighet. Det enda som var bra var, för en gångs skull, läsar-reaktionerna.

Så här kommer mitt svar till Patrik Lundbergs krönika i HD, en krönika som jag har största sympati för men det blir fel. Jag har läst mitt svar tusen gånger, skickat den till påseende till de största av PK-gnyl-korrekta jag känner och tvärtom och där emellan. För jag vill inte göra någon ledsen. Men jag håller inte med Patrik, jag har mailat den till honom för läsning och fått svar. Svaret kommer här sedan. Tills dess läs mitt svar och tänk.

Raljant var ett omdöme, antar att det är så jag skriver, men inte så jag är. Då hade jag väl knappast skrivit allt detta innan … Jag är en kär påg!

 

Var klämmer skon egentligen Patrik Lundberg?

 

Jag är halv-est, storväxt, rödskäggig och har dessutom det för skämt tacksamma efternamnet Küng. Jag har hos olika kundtjänster varit både det ena och andra efternamnet, Daniel Pung är väl det hittills bästa Telia gett mig.

Inte fan gnäller jag för det, jag är allt det, och det gör mig till den jag är. Möjligen har jag, i mitt tycke, en lite för liten stjärt men det är det aldrig någon som påpekat.

Att inte få skämta om att folk som talar ett asiatisk språk har svårt att säga r blir bara fel. För de flesta, eller i mitt fall alla jag mött, har svårt att säga r, och hur man än vänder på det är det lite roligt. Ungefär lika roligt som att jag talar skånska. Sen är det som med all personpåhopps-komik bara roligt i rätt mängd. Men det varierar så klart från dag till dag och person till person. Det handlar inte om att du är en sämre människa, möjligen om att jag har en mindre utvecklad humor, fast det är svårt att säga när jag vet att folk skrattar hjärtligt åt Stefan och Krister.

Nu vet jag inte mer om dig än det jag läst i din krönika, men kanske ligger problemet även hos dig. Anser du dig vara en humoristisk person?

För till sist, med tillräckligt dålig självkänsla ser en trådsmal anorektiker en spegelbild av en riktigt fet person. Kan det vara så i ditt fall? Vill man bli bemött på ett visst sätt och förväntar sig att bli det, så lyckas man oftast.

Du får skriva och poängtera att dina knogar är gula, får jag skriva det eller uppfattas det då som rasistiskt? Får jag säga att jag skulle vara urstolt om det dök upp ett öl eller en ost eller en bit godis som hette ”Halv-est-öl” och en karikatyr på mig. Jag är till och med sympati-stolt när jag äter Finska pinnar, för Finlands sak är vår. Judebröd, negerbullar och allt vad det kan tänkas heta, släpp det – alla – så är det ingen som bryr sig. Annat är det att heta Frida och ha en nässug uppkallad efter sig. Men det skrivs det inte så mycket om.

Själv har jag en liten hemsida, där jag inte annat än hoppas att folk skrattar åt mig. Kanske borde du också skratta, varför inte åt att många av dina likar hal svålt att säga l. Så är det inte mer med det.

Kram på dig Patrik hurusom!

 

9 Comments

 1. Den här platsen passar förmodligen lika illa som någon annan. Men eftersom det är väsentlig materia som måste komma till allmänhetens kännedom med det snaraste så släpper jag bomben här:

  I den pågående omröstningen har ämnesområdet Räknestickor och proffsporr nu ensamt flera röster än följande kategorier tillsammans: Lättklätt, Kundtjänstbrev,Barn, djur och blommor, Amatörporr, Produkt-tester, Djurläten samt Rattar, bröd och meloner.

  Som samlare av räknestickor gläder jag mig alldeles särskilt åt detta.

  1. Självklart passar det här, jag såg fram emot en liten diskussion, men det här är minst lika bra!

   Jag är glad för din skull! Jag är glad för min skull! Frun är gladast av alla!

 2. Anna-Karin är nog missnöjd, speciellt efter hennes Turning Torso-fadäs. Dessutom tror jag att hon hoppades på amatörporr och inte proffs. 153 röster minsann! Imponerande vad räknestickor kan locka!

 3. Som en matematiskt intressant omständighet kan jag nämna att jag har 384 räknestickor. Det innebär 0,3984 röster per räknesticka.

  Det tycker jag personligen är ett uruselt resultat. Bättre hade jag faktiskt väntat mig av dina intelligenta och omdömesgilla kommenterare.

  1. Är herrn bekant med tv-serien ”Scrubs”? Det är inte möjligen så att dina räknestickor motsvarar vaktmästarens ekorrar?