Skolwebben

Läser till min belåtenhet och lite även fasa att barnen

”Sista lektionen pratade vi om vilka yrken våra föräldrar har.”  Sådant måste ju regisseras och repeteras i hemmiljö innan.

Sedan läste jag mig bakåt bland inläggen och andades ut när jag hittade:

”Sista lektionen pratade vi om att det är okej att vara olika och att man inte alltid måste säga nåt om det.”

 

Då kändes det som sagt lite bättre.

Se här och här för tydliga illustrationer vad jag gör och gjort. Törs jag kalla mig tusenkonstnär och törs jag låta barnen säga det i skolan?

4 Comments

 1. Det törs du! Om inget annat för att roa läraren. Du kan ju slå till på klasspappa också om du inte redan knipit den posten.

  1. Enligt uppgift hade berörd son sagt att jag spelade in film och jobbade med konsert vilket väl är sant om än med modifikation.

   Med tre gossar är jag rätt nöjd, känner inget behov av att vara far till en hel klass. Men tack för förslaget, eller om det var ett erbjudande till och med!?

 2. Varför inte ett erbjudande. Du kan bli klasspappa till min klass. Ett härligt gäng tonårsbrudar med attityd. Ska vi boka tid för studiebesök redan nu? Vi hälsar på dig först. Kycklingsafari, surdegsworkshop och gräsklipparrace?

 3. Du, ni är så välkomna så. Jag har precis köpt en kultivator till stora traktorn (lilla traktorn om man är riktig lantbrukare). I veckan kommer en plog, sen skall det sättas vitlök för hela (möjligen halva) slanten.

  Hönsen frodas, två skall strax få sätta livet till då de är fel ras, och i dessa sammanhang får man tala om det. Det kanske kan vara ett beting för ett par, döda plocka ta ur osv.

  Byn erbjuder även en svinfarm där förskolan gör årligt studiebesök, så det får säkert ni också göra. Dessutom kan man nog ordna en rundvandring bland de stora silosarna och kanske även få gå upp i ena tornet.

  Förskolan var här och tittade på hönsen. Sannolikt det mest vuxna jag hittills gjort.

  Nämnde jag fyrhjulingen?

  Så absolut! Kör på!