Brevet till ABBA Seafood

Mitt

”Hej,

köpte en burk av er loddarom.tittade bara snabbt på innehållsförteckningen och konstaterade att burken innehöll nära på 90% rom vilket väl är helt ok antar jag. Men sedan när jag i lugn och ro slog mig ner med burken för att läsa innehållsförteckningen såg jag till mitt missnöje att det stod saltad loddarom. Alltså innhöll burken mindre rom än jag räknat med men lite mer salt än vad jag mår helt bra av.

Ville ni lura mig lite, jag känner det så!?

Sen säger min kompis Milvin att bland alla fiskäggen är det också mycket fisksperma. Då säger jag att han ljuger. Precis som att det skulle vara sperma i äggen, då skulle det ju vara tuppsperma i hönsägg och tjursperma i kalvar. Visst har han fel!? Annars blir det ju ännu mindre rom och ännu mer salt.

Om ni inte försökte luras så kram, annars bara hejdå

Daniel”

Mitt tjat

”Hej,

är ni inte på jobb eller är det många som undrar samma som jag, för ni har inte svarat på mina frågor. Min mamma sa att det kanske var för luddigt så jag ställer om frågorna fast lättare. Det kallas sammanfatta.

1. Vill ni lura mig
2. Är det loddasperma(eller annan fisksperma) också i burkarna

Om ni inte svarar tror jag att ni vill vara hemliga och det är minsann misstänkt

Daniel

Kanske kram.”

Och deras svar

” ABBA CAVIAR, ISHAVSROM 80 GR
Reklamation nr: 2011 – SE00522

Hej Daniel!

Tack för ditt mejl och din fråga. Vi har inte för avsikt att
lura någon. Varje produkt har en innehållsförteckning och det
som står där är allt som produkten innehåller.

Ingredienser: Saltad loddarom (88%), vatten, socker,
förtjockningsmedel (E415), surhetsreglerande medel (E330),
konserveringsmedel (E211, E202), kryddor. Salthalt: ca.5,5 %.

Vi använder konserveringsmedel i rommen för att försäkra oss
om produktens kvalitet och hållbarhet. Förutom god smak är
matsäkerhet nödvändigt för oss.
Loddarom är inte värmebehandlad och därför måste vi försäkra
oss om att eventuella sjukdomsframkallande bakterier och mögel
inte kan tillväxa.

Din kompis Milvin har fel. Någon sperma finns det inte i
rommen.

Med vänlig hälsning
Abba Seafood AB

Rose-Marie ”

Bild tagen från http://missmaddis.com/2008/03/18/kalles-kaviar/

3 Comments

  1. Ha,ha
    Underbart roligt brev, jag skrattade så tårarna sprutade.

    Sparar din blogg och kommer tillbaka.