Den tyska resan

Den tyska resan innehöll sannerligen inte bara öl.

Är du tulltjänsteman kan jag stolt deklarera att samtliga korvar på bilden är för eget bruk.

38 Comments

 1. Så det var i Tyskland du kontemplerade. Med korv som mantra? Ser gott ut.

   1. Preisknüller am würst? [Var bara tvungen att få in tyskarnas finaste ord]

  1. Ja sannerligen! Dessutom köpte jag tre burkar nutella! (Nussfit är ett roligare ord, men nutella är godare.)

   1. Hade en väldigt lyckad frukost i Verbier i går morse. Chokladcroiassont med Nutella – en socker/smör kick som heter duga. Cappuchinon som de gjorde hade de strösslat choklad över – näringsriktigt så att det förslår!

 2. Till nästa Köprunda rekomenderara jag att du handlar en tub estragon senf. Österrikisk senap som jag tror finns även i Tyskland. Ingen korvmiddag är komplett utan estragon senf, i tell ya!

 3. Jag hade på något sätt förväntat mig att du stoppade dina egna korvar. Känner mig lite… besviken.

  1. Besviken skall du inte behöva känna dig länge till. Självklart har jag stoppat egen korv! En riktigt härlig på anklår och spansk gris för att nämna den bästa.

   Nu kan du återgå till ditt misstänksamma utgångsläge igen, bra eller hur!

   1. Utmärkt! Eller vad menar du med det?
    Hur som helst, jag förutspår att nästa matgrej bland medelklassmän över trettio (efter balsamvinäger, surdeg och egenstoppad korv) kommer att bli stora saltkristaller som man kryddar maten med med hjälp av ett förmodligen laserslipat rivjärn. Saltkar är så 2010.
    Kom ihåg var ni läste det först!

    1. Jag syftade til https://www.facebook.com/photo.php?fbid=133193020093957&set=a.101322426614350.2551.100002097786204&type=1&theater

     Men ordet var tveksam och inte misstänksam.

     Tänker du på sådana stora som man gjorde lampor av? Jag tror dig. Själv funderar jag på bageri, bryggeri och bra grisar. Kanske föda upp mangalitsasvin. Det är grymt på!

     Jag hoppades länge på att nyckelbrickorna skulle bli det nya stora, men trots de synnerligen nöjda kunderna har det stagnerat en smula. Tur att jag inte köpte en stans för 30 000.

     http://arkiv.kungforpresident.se/2011/04/pa-allman-begaran-2/

     1. Jag försökte bara skoja till det lite genom att vara misstänksam. Det blev verkligen lyckat… Eller? (Nu är jag tveksam.)
      Pärlor för svin som man brukar säga. Akta så du inte får med dem i dina korvar.

      1. Ja sannerligen! Så lyckat att jag är svarslös. Nästan.
       Grisens pärlor (i vardagligt tal bajs) skall jag framgent försöka undvika i just korven. Även om det är där de ursprungligen hör hemma. (Pärlorna)

    2. Emelie, du är så 2011.

     De där saltkristallerna har vi användt sedan 2005, har fortfarande min Himalaya salt kvar hemma om du vill prova. VÄLDIGT stora kristaller.

     1. Du är ett föredöme. Fast det räknas inte om det är en sådan där saltlampa… Dessutom är det lite fattigt med bara en sort, minst tre olika ska det vara.

      1. Okej att Maldon seasalt är godare och vägsalt är giftigare och att ”vanligt” salt är lite mindre gott än Maldon seasalt (ja jag vill ha sponsorer, big deal), men däremellan är väl inte skillnaden så stor. Eller? Jag lämnar i vanlig ordning öppet för att jag har fel.

       1. På ett ställe vi åt hade de 10 olika sorter att välja på. Fast inte stenar då utan färdigmalt. Svart från Hawaii var tuffast. Det är faktiskt förvånansvärt stor skillnad och säkert något man kan nörda in på ganska rejält.

      1. Verkligen. Om jag inte minns fel importerade han (eller så var det någon han kände) den första skivan av Madonna till Sverige.

      2. Kör till Frankrike på fredag, skall nog hitta något viktigpetter att ta med hem. Som jag antagligen är först med…. Eller sist….

 4. Beundrar din goda smak att placera Nürnberger Bratwürstchen längst upp på den imponerande traven fjälsterförpackad smet av olika sorter.

  Om du vill ha den slutliga korvupplevelsen (en sån som man dör av) så kan du fortsätta ner till Gallernas land och köpa Andouilette. Jag tror att den är ett skämt. Skämda är i alla fall de sista delarna av gris som inte kan användas till annat och som förpackats i en försiktigt sköljd ändtarm så att aromerna bibehålls.

  Jag brukar kunna vänja mig vid det mesta. Men inte Andouilette. Och att jag skulle bli medlem i AAAAA kan du glömma.

  1. Som alltid:

   -Korv in, korv ut!

   AAAAA är då för att vara exakt? Andouilette låter smaskens vill jag mena!

    1. AAAAA = Association Amicale d’Amateurs Andouilette Authentique. Om man nu överhuvudtaget ska bry sig om att översätta eländet så skulle det väl bli Föreningen av Vänner som Älskar den Sanna Andouiletten.

     Ja, du fattar hur illa det är ställt.

     Bra bild. Har du tagit den själv? Den visar exakt hur en Andouliette är uppbyggd. Det grova höljet (ja, det är tjocktarm). Det oaptitliga innehållet som består av hackat tryne, öron, knorr samt tarmkäx. Tripes de Caen är att föredra. Där slipper man i alla fall den brända tjocktarmen.