Hej Ica Maxi Center syd,

min son har nu samlat tomma pantburkar i snart ett år. Han åkte med mig när jag skulle handla. Han är numera ganska duktig på att läsa så efter att vi betalt och satt i bilen kom han att börja gråta. Det tog en stund att få ur honom vad det gällde.

Det var ni Ica Maxi Center syd som förmörkade hans sinne, dels av förtvivlan för att ni skulle ta en halv tionde av hans, med hårt och klibbigt arbete, surt förvärvade slantar. När han slutat hulka och kommit till sans igen lyckades jag förklara för honom att vi antingen kunde växla in pengarna på banken eller att i värsta fall fick jag handla för dem i kassan på Ica Maxi Center syd för då är det ingen avgift.

Jag försöker fostra mina barn i en god anda med kristna förtecken, precis så som jag har upplevt att ni vill vara på Ica Maxi Center syd fram tills nyss och i den bilden finns sannerligen inte ocker med.

Nu vill jag inte lägga sten på börda, jag vet att ni hade det svårt härförleden med det ommärkta köttet. Om det är någon tröst tyckte jag det var ett bra initiativ, även om ni kanske skulle gjort det lite annorlunda och lite snyggare. Sålunda kommer jag inte polisanmäla er för ocker, men jag förutsätter att ni ändrar skylten.

Jag har ett bra förslag på en annan skylt. ”Alla barn får gratis godis” och sedan med pyttesmå bokstäver ”Om de hjälper till att städa butiken på natten”.

Den får ni gratis, en vettig copy hade nog tagit 25 000 för den.

Det är inte så mycket som skiljer dem åt, min och er skylt.

Med soligaste sommarhälsningar

Daniel & M

”Hej

Jag förstår inte vad saken gäller, kan Ni vara lite tydligare och förklarat vad Ni menar.

Ps: vi har aldrig haft något problem med kött i vår butik.

Ni är ytterst välkomna att ringa mig

ICA Handlare

MAXI ICA Stormarknad

Magnus”

 

”Jag noterar att du skriver ni med versaler vilket får mig att misstänka att du föredrar det tyska språket, jag hade själv lite problem med det tidigare. Nedan kommer mailet översatt till tyska, hoppas att det gör det tydligare. För säkerhets skull bifogar jag även en bild på nämnda skylt.

Hallo Supermarkt Center Süd,

mein Sohn hat jetzt leere Dosen für fast ein Jahr gesammelt. Er ging mit mir, wenn ich zu handeln. Er ist jetzt ziemlich gut im Lesen so, nachdem wir bezahlt und saß im Auto, kam er zu Tränen gerührt. Es dauerte eine Weile, um aus ihm, was das war.

Es war Ihnen Supermarkt Zentrum Süd, die seinen Geist verdunkelt, teils aus Verzweiflung, weil man könnte einen halben Zehntel seines zu nehmen, mit harter Arbeit und klebrig, hart verdienten Groschen. Als er Hulk gestoppt und kommen zur Besinnung wieder gelang es mir, ihm zu erklären, dass entweder wir konnten das Geld in der Bank tauschen oder im schlimmsten Fall, ich einkaufen für sie an der Kasse im Supermarkt Zentrum Süd, für die es keine Gebühr.

Ich bemühe mich, meine Kinder in einer guten Atmosphäre mit christlichen Untertönen lehren, wie ich erfahren habe, dass Sie im Supermarkt Zentrum Süd bis vor kurzem gesehen werden wollen und auf dem Foto ist sicherlich nicht Zucker.

Nun ich will nicht noch schlimmer zu machen, ich kenne Sie hatte eine harte Zeit vor kurzem von der neu etikettiert Fleisch erwähnt. Falls es ein Trost, dachte ich, es war eine gute Initiative, obwohl Sie gemacht haben könnte es ein wenig anders und ein bisschen schöner. So, ich werde nicht die Polizei benachrichtigt, des Wuchers, aber ich nehme an, dass Sie das Zeichen zu ändern.

Ich habe einen guten Vorschlag auf einer anderen Platte. ”Alle Kinder erhalten gratis Zuckerwatte” und dann in sehr kleiner Schrift: ”Wenn sie den Laden sauber nachts helfen”.

Es wird euch frei, hatte eine vernünftig genug Exemplare 25 000 für sie gewesen.

Es gibt nicht viel, dass sie trennt, meine und deine Platte.

Mit den sonnigsten Sommer Grüße

Daniel & M”

 

”Jag förstår fortfarande inte Er sons problem med pantburkarna? När Er son har pantat betalas pengarna ut i kassan.

Bilden Ni visar upp handlar om vår myntväxlaren. Denna har vi köpt in till butiken för 100.000:-, när vi sedan tar emot mynt så måste dessa räknas och röras av vår personal. Eventuella mynt som vi inte använder måste växlas in mot en avgift hos penning transportör.

Vi är extremt tydliga på vår skylt vad som gäller, detta är absolut inget ocker pris, tvärtom. Går du på banken gäller samma avgift.

Jag tycker att Ni har en tråkig ton i Ert mail med anklagelser och påståenden.

Jag är inte tysk, föredrar inte heller det tyska språket. Men tack för valmöjligheten.

Stor bokstav används i rent artighetssyfte.

ICA Handlare

Magnus”

 

”Hej,

det låter säkert toppenbra alltihopa. Innan du förhastar dig och tycker att jag har en tråkig ton vill jag framhålla att jag skriver detta i all välmening. Tonen får du naturligtvis uppfatta som du vill. Möjligen ligger det hos dig snarare än i min text.

Jag anser å det bestämdaste att er skylt som jag skickat foto på till dig är vilseledande för ett knappt läskunningt barn med mynt att växla in.

Jag har aldrig påstått att min son har pantat burkar hos er, var du fått det från låter jag vara osagt men det visar onekligen på att du skummat texten snarare än tagit den till ditt hjärta. Vilket säkert också kan förklara att du upplevt den som tråkig i flera avseenden.

Själv är jag en åttondel tysk för att bara nämna en del av mitt ursprung, gillar engelska och har lärt mig av med versaler i artighetssyfte. Jag har kommit fram till att det är mycket bättre att praktisera artighet och god sed snarare än att skriva den.

Mitt förslag är att du (eller om du absolut vill Du) ändrar skylten, för ärligt talat vem är det som har sparbössor i största utsträckning? Svarade du barn så håller jag med, samma barn som kanske inte helt har begrepp om vad 5% innebär.

Får jag handla i kassan för, säg 380 :- i enkronor eller måste jag då också betala 5%, för det tror jag är tveksamt om det är lagligt men det skall jag kolla upp.

Vänligen kom snart tillbaka angående huruvida du är beredd att ändra skylten annars måste jag kontakta Kapten Konsument. För min del räcker det om ordet spargris stryks, möjligen är det en aning otydligt med ”OBS SAMMA DAG” då det snarast verkar hänga samman med 5% i hanteringsavgift. Det kanske ni skall titta på tillsammans med någon som är bättre på språkvård än jag.

Med de soligaste av hälsningar

Daniel & M”

 

”Bäste Daniel

Nu har vi förstått Ert problem, då är det inte heller svårt för oss att göra något åt det. Vi kommer under dagen ändra ordet spargris på vår skylt.

Det skulle varit bra om Ni redan från början på ett trevligt sätt beskrivit tydligt vad problemet var. Då Ni uppfostrar Era barn i kristna förtecken borde man kanske leva som man lär. Jag kan därför inte förstå varför man hotar med polisanmälningar, anmälningar till konsumentombudsmannen, antydningar om att vi skulle fuska med kött innan man beskrivit problemet.

Med vänlig hälsning

Magnus”

 

”Enastående goda nyheter broder!

Jag skrev att jag inte skulle polisanmäla, jag skrev ingenting om konumentombudsmannen och jag antydde inte att ni fuskat med kött utan refererade till er kedja av butiker som ni. Allt det sammantaget tycker jag att mitt brev var både trevligt och vänligt. Dessutom avslutade jag med sommarhälsningar som är bland det finaste jag kan skriva.
Jag är glad att nu kunna lägga ärendet åt sidan och fortsätta ägna mina barn all tid i stället för att konversera med dig, även om det var både lärorikt och givande. Ja till och med riktigt trevligt på sina ställen.
Med de frommaste och gladaste sommarhälsningar, ja rent av sommarkramar!
Daniel & M”
Spanare Björn är utsänd för att kontrollera att det är verkställt. Håll tummarna brödrar och systrar! Magnus, visst hade vi kul! Hoppas vi fortfarande kan vara nyblivna vänner!

5 Comments

 1. Verkar rätt gnidet snyta pantare på procent, får man hålla med om
  Imponerande mycket reklam du lyckas få till bloggen, får man
  pröjs för varje besök av annonsörerna?
  Alltid proffsigt när någon trycker till dessa horribla stormarknader btw, vad det än gälla månde.
  Mvh

 2. Njae, man får betalt per visning. I går gav det 1 öre, vilket ändå är mer än de flesta dagar. Sen får man betalt per klick på respektive annons. En bra vecka har det genererat ca 10 kronor. Snart skuldfri med andra ord.

  Kanske Willys vill annonsera, de har ännu inte fått sin släng av skopan.

 3. Jag skälver som ett nyfallet asplöv – dvs inte alls. Men att jag ligger på den våta marken, det gör jag. Och marken är våt av mina snikenhetstårar.

  För nu har du gjort reklam för våra lagerströmstjänster i många år. Och varje morgon och kväll och, det måste jag tillstå, ibland även vid lunchtid har jag gått in och tittat på den toksnygga loggan.

  Så du förstår att jag skälver och gråter. Din faktura kanske blir mer än vårt lilla sekruttföretag mäktar med.