Korv och drakar.

Min hemlige bidragsgivare ”Mackan” har skickat mig detta lilla mästerverk. Han skrev första och jag skrev svar i retur. Beröm för svaret till Ann, hon hamnar på goda listan!

En korv är en korv är en korv. Eller?

”Hej Ugglarps!

Jag heter Markus och är en kostmedveten kille som gillar att äta rätt, träna och hålla mig i form i största allmänhet. För någon vecka sen träffade jag en likasinnad tjej och på helgerna brukar vi roa oss med långa promenader och att laga mat. Tjejen i fråga är som sagt matintresserad även hon, och för ett sedan när jag föreslog att vi skulle laga pasta med wienerkorv och tomatsås så tyckte hon det lät som en bra idé, men hon propsade på att vi skulle använda en av era produkter, Wienerkorv 5-pack då ni lär ha höga krav på bra djurhållning och så. Jag har tidigare köpt produkten och tycker den är bra.

Nu till min fråga. Ett par veckor efter vår pastamiddag så fick jag en enorm sveda i draken samt klåda i ljumskarna och jag undrar om detta kan ha något att göra med att ni bytt ut smakförstärkaren E621 (Mononatriumglutamat) till förmån för jästextrakt?!? Jag har provat byta ut eller undvika alla livsmedel jag vanligtvis äter och jag har till och med provat olika tvättmedel men klådan är kvar och nu börjar jag bli orolig. Kan det ha med detta att göra och i så fall har ni något tips på ersättningsprodukt eller alternativ tillagning som kanske gör att jag slipper detta lidande?

Mvh,

Markus.”

Deras svar:

”Hej

Jag tyckar att du bör uppsöka läkare som är specialiserade på både köns- och hudsjukdomar, de kan nog hjälpa dej.

(Kanske ta med dej tjejen också)

Produkten har inget med dina problem i draken att göra!

(annars bör du även se över din kost med en läkare)

Med vänlig hälsning/Kind regards

Ann

Kvalitetschef”

och mitt sista, svårt att låta bli…

”Hej,

och tack för svar. Ja så har jag inte tänkt på det. Men du har en poäng där. Jag var så säker på att det var jästen i korven.
Det skulle visserligen förklara varför min kusin Milva har liknade problem. Hon är vegetarian, så i hennes fall uteslöt vi wienerkorven som bov i dramat.
Jag tackar generat och skall nu börja med den digra uppgiften att skicka förlåt-mail till en lång lista företag med jäst i produkterna som jag mailat till.
Pinsamt men jag tycker man skall vara rakryggad i såväl marklyft som i att erkänna när man haft fel. Vill du hälsa förlåt Kim om ni ses?

Mvh,
Markus.”

3 Comments

 1. Fan vad fint! Jag känner mej alltid så ensam och märklig när jag läxar upp multinationella företag. Kram, Teresa.

  1. Först tycker jag det är fint att du svarat nej på raden ”författare”.

   Nästa gång du känner dig ensam och märklig så bejaka det och gör det gärna med en twist så publicerar vi det här. Då kan du dessutom fylla i ja nästa gång.

   Du kanske rent ut av har något gammalt alster liggande?

   Och varmt tack för komplimangen samt kram som härmed besvaras!