Kräm bryle

20110730-210636.jpg

Inte riktig Brûleè, men förvånansvärt gott som efterrätt. Nej de var inte grillade, bara bredda med riktigt mycket smör.

Lite spons på det ”Skåne Pepparkakor”?

4 Comments

 1. Kräm Brulée eller Brylcreme eller Brylékräm? Denna eviga fråga. Denna ständigt obesvarade fråga. Jag avstår i kraft av min okunnighet att spinna vidare på den tråden.

  Vad jag däremot tänker ägna de följande minuterna åt är frågan om vi konsumenter kan lita på Kapten Konsument?

  Kaptenen har skött sig utomordentligt väl. Eller bättre än någon vågat hoppas på, utom möjligen Kaptenens mor – mödrar är ju vanligen ganska okritiska. Men här ser vi exempel på raka motsatsen! Kaptenen accepterar utan vidare en produkt som innehåller fridlysta fåglar och karakteristiska träd! Dubbelt miljökriminellt. Och detta endast i syfte att hålla sig väl med producenten och kanske få lite spons.

  Är inte detta ett svek mot oss konsumenter? Har värmen påverkat Kaptenens goda omdöme? Har det kanske konsumerats andra, både jästa och bruleade produkter i övermått?

  Som möjlig blivande sponsor vill jag gärna ha en förklaring.

  Det är möjligt att det föreligger någon form av missförstånd. Törhända ingår varken stork eller pilträd i produkten? I så fall blir det ju inget miljöbrott utan i stället brott mot den nya EU-bestämmelse som säger att ingredienser som inte finns i den aktuells produkten får avbildas på förpackningen. Se precedensfallet Sexchoklad med tillhörande frågekomplex.

 2. I vanlig ordning tack för ditt engagemang det både roar och driver framåt, så varmt tack för det!

  Vidare så trodde jag att kakorna, de skånska med peppar, bara smakade av stork eller häger och pil. Så har det alltid varit tidigare. Är det så att de faktiskt innehåller stork och/eller häger skall jag vid nästa (sponsrade?) tillfälle äta färre och med större andakt. Såvida jag inte är jättefull.

  Tar mig friheten att lägga till dig i gratisreklam-skaran. Hoppas ”Stugvakten” får ett rejält uppsving!

 3. Tilliten till Kapten Konsument fullständigt återupprättad!

  Noterade att temperaturen varit uppe i farligt höga 37,3 grader. Det kanske var det som var orsaken till den tillfälliga fadäsen?

  1. [img]http://arkiv.kungforpresident.se/wp-content/uploads/2011/08/Skärmavbild-2011-08-01-kl.-09.52.45.png[/img]

   Uppsving än?