Lola 2 Transgressing

Här kommer den efterlängtade recensionen, den innehåller vissa inslag av avslöjande karraktär. Filmen också. Tack Emelie för tagen tid, jag antar att det var mestadels ett rent nöje även om du såg den i ett arbetsrelaterat syfte. Filmen är både för honom och henne, vilket du kanske inte fullt fick fram i ditt i övrigt lysande genmäle, det kan dock vara bra att känna till för den oinvigde.

Man ser nästan att det kliar.

 

Lola 2 – transgressing

 

Lola är en viktig film om ett dolt handikapp. (Ett dolt handikapp är ett funktionshinder som inte uppenbart syns eftersom individen mer eller mindre kompenserar för sina svårigheter.) Carla, en mycket attraktiv och oskyldig ung kvinna från Venedig, lider av en allergi som gör att hon inte kan bära trosor. (Eller BH för den delen, men det är oklart om det också beror på allergin.) Carla flyttar till blåsiga London. Till och med när det blåser jättemycket måste Carla låta bli att ha trosor på sig under sin jättekorta lättuppblåsta kjol – ändå ser hon ut att plågas av nästan konstant klåda. Allt fokus i filmen ligger på just detta problem, vilket visar hur allvarligt det är!

Carla i filmen har tur, det finns flera människor i hennes närhet som ställer upp för henne och räcker henne en hjälpande hand, men så är det inte för alla. Därför tycker jag det är viktigt att lyfta fram regissörer som vågar zooma in på sådana här tabubelagda ämnen. Ett annat bevis för hur Tinto Brass brinner för handikappades rättigheter är att han låtit grammatikblinda dyslexier skriva baksidestexten till Dvd:n.

Om du vill hjälpa mer: http://www.astmaoallergiforbundet.se/Gava/ Din gåva hjälper till att både förebygga och att göra livet lättare för dem som redan har någon form av allergisk sjukdom. Alla gåvor, stora som små, är lika välkomna.

 

//Emelie

 

Jag (Daniel) funderade vidare på dina observationer och undrar om detta kan ha med saken att göra? Tack Veckorevyn för unga dagars läsning, jag trodde aldrig denna kunskap skulle komma till nytta. Nästa gång skall jag skoja om min prostatit så behöver inte någon kvinna bli arg nu. Ok.

 

 


6 Comments

  1. Det roligaste jag läst i Veckorevyn var en insändare där en tjej skrev in och berättade att när hon drog i sina blygdläppar och mätte dem var de 10 cm långa…
    Orsak och verkan?

    1. Som så ofta önskar jag att jag hade blygdläppar, nu ännu mer. (Min fru påstod i morse att min sida var anal, och det redan innan dagens kroppstemperatur och blöjbyteskollen. Nu skall jag vända det)

  2. Jag hörde av en bekant idag att ”man ska ta den i tvåan om fisken é sjuk”. Men det stod det inget om alls i Veckorevyn..