Rülikt!

Med stort tack till min hemlige bidragsgivare Mackan, Milvins favorit, för uppslag och tips. Dags att välkomna vår nyfunne vän Voytek Slipsenic´(han hittar inte riktiga c på denna macdata). Voytek har läs och skrivsvårigheter även på sitt eget språk. Har bott i Tallinn, lite oklart var han faktiskt kommer ifrån? Dessutom är han synskadad.

 

Här kommer hans första brev, tilläggas bör att det skickades med de näst största bokstäver han hittade. 144 punkter. Abilica säljer motionscyklar.

 

Hej Abilica,

 

Tydligt nog?

 

Furst jag ber om ursät för mitt svenska, jag komer från utlandet och Tallinn. Min venn kjöpte av er till mig för present en cykel för motion.Jag jobbar mycket stilla och behöva denna motion. Min venn seja till mig jag cykla till stilla jobb. Bra för järtat. Han kjöpa till mij.

Vi båda många problem med inte se bra, men han se braer, seja dena cykel rett för mij han seja till mij.

Cykel kommade med last jag packade upp men hitta inte julen. Min venn seja cykel ha fyra jul därför rett för mij. Jag också många problem med balans, ock läsa också på mitt språk.

Min kompis som ser normalt ut seja jag lurats, han rita bild och jöra stor. Samma bild ni får. Inga jul. Jag seja Pa! ni skoja med mig för jag läsa dåligt. Jag inte rasits ni kanske vara rasits.Därför inte sända mij jul.

Nu inte cykla till stilla jobb.

hejdå

 

Voytek Slipsenic´

(hittar inte riktiga c på denna macdata)”

 

Deras svar

 

”Hej

Det er inga hjul på den her cykelen. Detta er en cykel til bruk innomhus.

Med vennlig hilsen / Best regards,

Mylna Sport & Fitness”

 

Tog en sekund att förstå att haninte drev utan var norrman. Vilket inte alltid är samma sak.

 

”Hej

 

Du skriva micket lätta svenska för mij att läsa. Tack.Men fortfarande problem, cykel inte kunna cykla inne i hus. Hus för litet och cykel ändå inte ha jul.

Om sluta skoja mij, jag glad och ni skicka mij jul. Tack.

Ijen hejdå

Voytek”

 

”Hei

Vi har fremdeles ikke noen hjul til denne sykkelen, så da må jeg be deg  ta kontakt med butikken der du kjøpte cykelen.

Ha en fin dag.

Med vennlig hilsen / Best regards,”

 

Min present denna fredag till dig, vad är din till mig? Öl?

5 Comments

  1. Voytek växer fan! Jag vet inte hur mång företag det finns i Norge men en hel del av dem skulle kunna behöva lite uppvaktning.

    1. Då det numera är si och så med Voyteks kondition är han säkert sugen på ett lite mer stillasittande jobb. Så som att terrorisera kundtjänster. Hans kompis Daniel (jag) överväger allvarligt att bli heltids rättshaverist. Ska anmäla mig till juridisk översiktskurs, photoshopkurs och ölcirkel. Sistnämnda för att jag skriver argast när jag är full av god öl.