Stolt far!

Sonen kommer och ber mig titta på hur han parkerat sin (min) fyrhjuling och när jag kommer runt hörnet säger han glatt och självsäkert:

– Snyggt!

Då klappar gammal mans hjärta lite snabbare och det är nära till en liten tår!

Ni som känner mig vet att jag har en pytteliten grej med hur man skall parkera, och ni som håller på att lära känna mig kommer kanske märka det. Det handlar om estetik och att minimera tiden till sjukhus vid eventuell nödsituation. Svårt att argumentera mot eller hur?

14 Comments

 1. Va falls?? är det inte en -52:a med växelspaksstart jag ser där? Säg inte att det är en 6-voltare med fotogenstart för då måste jag gråta av avvund

  1. Spar tåren, det är en 53:a och ombyggd tror jag till 12v och bensin. Växelspaksstarten funkar dock fint, så kanske en liten snyftning vore på sin plats.

   Sigge heter den. Det första fordon jag haft med ett namn.

  2. 52:a enligt regbeviset, du har rätt!

   Men det står TEA på maskinen och TED i regbeviset. Märkligt?!

   Expertis någon?

 2. http://www.ferguson-museum.co.uk/52_ferguson.htm

  om du kollar på soppaslangen innan den försvinner in i förgasaren så kan det finnas en kulventil (koppling) i mässing där, om det är fallet så kan du koppla in en separat fotogentank där. (Om nu fotogen åter skulle bli billigare än bensin alltså, vilket inte är helt otroligt)

 3. [img]http://arkiv.kungforpresident.se/wp-content/uploads/2011/09/IMG_3358.jpg[/img]
  [img]http://arkiv.kungforpresident.se/wp-content/uploads/2011/09/IMG_3359.jpg[/img]
  [img]http://arkiv.kungforpresident.se/wp-content/uploads/2011/09/IMG_3360.jpg[/img]

 4. Wow, det är en fransos tillochmed! Grodätarna byggde sådana på lincens efter kriget, men den inhemske elektronikvetaren ”Lucas” lyckades invertera elsystemet. Alltså är din pluspol negativ och jorden är positiv. (kan va bra att veta om du ska koppla startkablar) Underbart fordon! Är vi verkligen inte släkt?

  1. Fantastisk komiskt, innan jag läst mer än första raden så hann jag tänka:

   – Hmm, han borde vara min bror och bo nästgårds!

   Sen kom jag till din slutkläm och skrattade högt.

   Kan det med polerna fjonkats (det är på väg att etablera sig som ett riktigt ord. I vår familj.) om på min för jag har startat med kablar och då har jag kopplat som vanligt. Desutom laddar jag den titt som tätt och då kopplar jag … Jag får titta och tänka på det när det är ljust i morgon. Eller ännu bättre bara låta det bero eftersom det uppenbarligen fungerar!

 5. Kan tillägga att du om du vill kan prenumerera på dessa kommentarer om du vill.

  Dessutom känner jag ett starkt behov av att berätta att jag köpt en sladdharv, en plog, ett schaktblad och en skopa. Dessutom har jag långtidslånat en grusharv. Samma grusharv som jag precis touchade en björk med så den böjde sig ja djävlar. Och med den menar jag de, både björken, som jag fick i huvudet, och den lånade harven.

  Ja ja.

 6. Jamen jag såg ju precis att den var ombyggd till 12V. Då är ”potentialinverteringen” (ett ord som redan etablerats i VÅR familj) inget problem. Jag sålde min Grålle för några år sedan, och jag kan fortfarande vakna skrikande på nätterna av ångest och ymnigt transpirerande. Man säljer inte sina barn.

 7. Zoomer, Grålle, fyrhjuling, rött skägg, något förhöjt BMI….beröringspunkterna börjar bli för många för att ignoreras. Måste hem och prata med far.

  1. Min farmor, som dog innan jag föddes, påstod påstås det på gamla dagar att min fars far nog var en ungersk jude. Min farfar, som jag inte heller träffade (ingen av dem) och min far hade inte ett gemensamt drag.

   Som barn såg dessutommin far ut som en sydamerikansk variant av Mowgli. Det gjorde inte de andra estniska barnen.

   Har din farfar samma historia?

   När är du född?